ArtDelight Event & Marketing

 

Välgörenhetsutställning

för krisdrabbade medmänniskor 

 

 

15 - 20 februari 2014, Första Långgatan 20, Göteborg
Susanne Wigholm, ArtDelight Event & Marketing

Lördagen den 15 februari 2014 öppnar Susanne Wigholm, ArtDelight Event & Marketing, upp till en välgörenhetsutställning på Första Långgatan 20 för krisdrabbade medmänniskor i Afrika.

Av försäljningsintäkterna på utställningen, som pågår mellan den 15-20 februari, går 50 procent  oavkortat till Läkare utan gränser och SOS barnbyar.

Initiativtagare till utställningen är Susanne Wigholm som inspirerats av Årets medmänniska David Larsson från Svenska hjältar samt Aftonbladets reportage kring Burundi, Swaziland och Tchad i ”Kriserna vi glömde”. 

–   Jag ville bidra med mer än en hundralapp men eftersom jag är student som lever på CSN och samtidigt håller på att starta upp mitt företag är det svårt för mig att göra en större ekonomisk insats, säger Susanne Wigholm, grundare till ArtDelight Event & Marketing.


Rebecca Lundh – olja och akryl på duk

Utställningen öppnar klockan 11 på lördagen den 15 februari och håller sedan öppet måndag till torsdagen den 20 februari, mellan klockan 15 -19.


Jonas Sanderman – fotokonst ur serien: ”Saker som ingen vill se”

Under en längre tid har Susanne arbetat med att kontakta potentiella sponsorer och utställare för detta event. Listan på sponsorer är nu lång och inkluderar bland annat Sigillet Fastighets AB som står för lokalen, Oddit för design och layout av trycksaker, Brewhouse som står för möblerna och Tamburin Design som har hjälpt till med ljussättningen samt många fler. Att skaffa sponsorer är ett tungt och tidsödande arbete men med ett så bra och tydligt syfte som att hjälpa krisdrabbade människor i Afrika är det lite lättare.


Lisa Wigren – olja och akryl på duk

– De som köper ett konstverk stöder två organisationer som hjälper undernärda barn i Tchad, kvinnor som genomlider svåra förlossningar och våldtäkter i Burundi samt barn och vuxna som lever i Swaziland. Landet som just gick om Botswana till att vara världens mest HIV-smittade land.


Ariana Ramhage – akvarell

– Utställande konstnärer är Rebecca Lundh – olja och akryl på duk, Ariana Ramhage – akvarell, Jonas Sanderman – fotokonst med serien: ”Saker som ingen vill se”, Marie Almqvist – olja på duk och Lisa Wigren – olja och akryl på duk samt grafik.

ANNA LERNERYD


Marie Almqvist – olja på duk