SKÅDEBANAN
OCH BOSTADSBOLAGET
TOG PRISET


Festyra kring Swedish Arts and Business Awards 2006

 Röda mattan var utrullad och Göteborgs främsta kockar stod för buffén i samband med  prisceremonin av Swedish Arts and Business Awards 2006 i Konserthuset. Men kvällens stora sus gick genom publiken när rockbasisten Magnus Rosén från Hammerfall spelade med Göteborgs Symfoniker.


Spänningen var stor när konfrenciern Karin Klingenstierna, efter att ha sjungit duett med inledaren Pernilla Warberg, kunde avslöja vilka av de tio nominerade projekten (av 100 anmälda) inom samarbete mellan företag och kultur som fått priser.Priset Kultur och Näringsliv – Västra Götaland samt Stora Kultur- och Näringslivspriset gick till projektet Kultur och arbetsliv = Hälsa, som drivs av Skådebanan Västra Götaland och Bostadsbolaget.
Juryns motivering:
I ett samarbete som pågått sedan 2002 har Bostadsbolaget tillsammans med Skådebanan Västra Götaland arbetat med en långsiktig och omfattande förändringsprocess. Med hjälp av regissörer, bildkonstnärer med flera har olika personalkategorier fått beskriva och förmedla sin arbetssituation och synliggöra sig själva. På så sätt har man ökat förståelsen för yrkeskategorier som städare och fastighetsskötare, vilka har stor betydelse för hyresgästernas trivsel i vardagen och boendemiljön.
Priset för Mälardalen gick till projektet Mångkulturella almanackan i regi av Mångkulturellt centrum och Svensk Handel. Priset för övriga Sverige till projektet Geten eller Vem är Sylvia? – ett turnésamarbete i samverkan mellan Riksteatern och Elite Hotels.
Hedersomnämnanden till Skådebanan Västra Götaland, Sparbanksstiftelserna samt Bokförlaget Max Ström.
Efter prisutdelning, underhållning (bl a operasångaren Anders Lorentzon ur Falstaff på Göteborgsoperan) och kunskapsinjektion fortsatte de 400 festklädda gästerna ut till en väntande västkustbuffé med temat Smaka på Göteborg.
Presenterad av Göteborgskockarna Dan Lexö på Aveny no1, Mats Nordström på Wasa Allé, Pelle Danielsson på Hos Pelle samt Mikael Skager på Fiskekrogen.


Pernilla Warberg, Kultur och Näringsliv Väst, tog emot gästerna.
Josefine Gottberg och Sarah Lundgren hade lånat dräkter från Göteborgsoperan


Peter Hjörne, en av talarna

Gun-Britt Lawurn, konstnär

Gallerist Ingrid Olsson med maken Lasse från Palace och Bengt Ahlbom

Landshövding Göte Bernhardsson

Gunnar LarssonT h Leif Nilsson från Göteborg & Co.

 Kvällens överraskningsartist Magnus Rosén, hårdrocksbasist från Hammerfall med Zenits Kimmo Hakonen.

Magnus Rosén från Hammerfall drog kvällens publiksus när han spelade med Göteborgs Symfoniker061122 Zenit, kulturtidningen i väst